Dieta

18 czerwiec 2014
Chyba nie ma osoby, która by nie lubiła koktajli z owoców sezonowych. Na bazie jogurtu czy mleka, z dodatkiem warzyw i ziół – smaczne, zdrowe, mogą spokojnie zastąpić śniadanie.
Sezon letni tuż tuż, zatem osoby dbające o figurę zachęcamy do wypróbowania przepisów na pyszne koktajle owocowo-warzywne. Są zdrowe, zawierają mnóstwo witamin i mikroelementów i dużo mniej kalorii niż pełnowartościowe danie. A wypijając je między posiłkami czy zamiast kolacji, łatwo możesz oszukać głód i wspomóc proces szybszej przemiany materii.
Czerwone
Koktajle na bazie truskawek są źródłem wielu witamin, takich jak: witamina C (w truskawkach jest jej więcej niż w pomarańczach), witaminy z grupy B, kwas foliowy oraz mikroelementy: potas, fosfor, wapń, magnez, żelazo.
Przepisy
Koktajl orzeźwiający:
Shoothie truskawkowe:
photo/winnerdinners.com
Arbuzada z ogórkiem:
Pamela Stanisławska-Wieczorek
Czerwone
Koktajle na bazie truskawek są źródłem wielu witamin, takich jak: witamina C (w truskawkach jest jej więcej niż w pomarańczach), witaminy z grupy B, kwas foliowy oraz mikroelementy: potas, fosfor, wapń, magnez, żelazo.
Przepisy
Koktajl orzeźwiający:
- Szklanka musu z truskawek
- Szklanka musu z arbuza
- 2 liście mięty (najlepsza będzie mięta owocowa np.: cytrynowa, jabłkowa, truskawkowa)
Shoothie truskawkowe:
- Pół kilo truskawek
- 1 pomarańcza
- Pół szklanki mleka np. orkiszowo-migdałowego lub ryżowego

photo/winnerdinners.com
Arbuzada z ogórkiem:
- 1 kg miąższu z arbuza
- 1 ogórek
- Sok wyciśnięty z 1 cytryny
- Około 1-2 szklanek wody niegazowanej (w zależności jaką chcemy uzyskać konsystencję)
- 4-5 listków mięty owocowej

Pamela Stanisławska-Wieczorek
Ilość wyświetleń: 8822
Polecane hotele
Powiązane artykuły